nbspb;nbspb;nbspb;
benim yolum dünyanın daha taze bir algılanmasının yaratımına doğrudur.
kinodelia
sinema
akademi
politika
arşiv
dostlar
sahaf
fotograf
müzik
bellek
.net
e-ileti

uzak ülke

[düşünceler]
.
--



tavsiye edilen çözünülürlük: 1024*768


kinodelia
Benim yolum dünyanın daha taze bir algılanmasının yaratımına doğrudur.

sayı:5
Nisan 2001


bu sayıda

Emek Platformu Programı Sunuş Ve Özet

Ülkemizin bugün yaşadığı kriz, uzun yıllardır uluslararası finans kuruluşlarının güdümünde uygulanan ekonomik ve sosyal politikanın sonucudur. Türkiye’ye bu politikaları dayatan IMF ve Dünya Bankası ile ülkeyi yönetemeyen hükümetler ardı ardına yaşadığımız krizlerin baş sorumlusudurlar.

Ulusal Ekonomi Acilen İstikrara Kavuşturulmalıdır

Türkiye ekonomisi, temel dengelerini yitirmiş bulunmakta ve gittikçe şiddetlenen bir iktisadi bunalım süreci yaşamaktadır. 1998’in ilk çeyreğinden itibaren gözlenen son 12 çeyrek-dönemin yedisinde ulusal gelir daralma yaşamış ve "istikrarsızlık-kriz-yapay büyüme-istikrarsızlık" sarmalında bir kısır döngü içine itilmiş görünmektedir. Süreklilik kazanan bunalım, hükümetlerin sadece son birkaç yılda uyguladıkları "yanlış tedbirlerin" ya da "teknik hatalarının" değil, 1980’den bu yana uygulanan ve ulusal ekonominin dengelerini denetimsiz ve yönlendirilmemiş piyasa güçlerine terketmeyi amaç edinmiş olan neo-liberal politikaların bir sonucudur.

DEĞİNİLER

Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye 'şok' gelişmelerle sarsılmasa da, yine oldukça yüklü bir gündeme sahip olduğunu görüyoruz. Ekonomide, Şubat ayında yaşanan büyük 'depremin' artçılarını yaşadığımız söylenebilir. Yönetenler krizin faturasını halka kesmekte bir an bile duraksamadılar ve zamlar yağmur gibi yağdı. Akaryakıt, şeker, doğalgaz, tekel ürünleri... şeklinde giden upuzun bir listenin oluştuğu zam furyası halkın zaten bükük olan belini kırma noktasına getirdi.

Ağaca Bakalım; Ormana da!

ODTÜ Çevre Topluluğu'nun çıkaracağı dergiye yazı yazma önerisiyle karşılaşınca kafamda daha önceden de var olan, üniversite ve topluluklara ilişkin bazı sorular canlanıverdi. Topluluk bülteni çıkarma, topluluk üretimleri ve giderek üniversite kavramı arasında sıkı bağların olduğu bir tartışmayı açmak gerekiyor.

Aras Akanaras Birinci Kişisel Fotograf Sergisi
Aras, kinodelia'nın Mart 2001 güncellemesine bir tek fotografıyla katkıda bulunmuştu. Bu sergi onun çalışmalarını daha genel bir perspektiften değerlendirebilmemizi sağlıyor. Bir de "konuk yazar" beklentimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Sergiye buyurun...

proje

kısa... kısa...

konuk yazar


kinodelia


MERHABA...

Şubat ayı krizinin etkileri henüz silinmeden Emek Platformu, Türkiyeli aydın ve öğretim üyelerini bir araya getirerek 24-25 Mart tarihlerinde kendi ekonomi programını oluşturmak için bir sempozyum düzenledi. başarılı geçen sempozyumda emek güçlerinin artık yalnızca varolanı protesto üzerinden değil kendi somut alternatifi üzerinden de politika yapması gündeme geldi. Bu da kuşkusuz çok önemli bir gelişmeydi. kinodelia'nın bu sayısında söz konusu sempozyumun sunuş ve özet metniyle Bağımsız Sosyal Bilimciler -İktisat Grubu bildirisini ve bu konu üzerine yoğunlaşan DEĞİNİLER yazımızı bulacaksınız.

bu sayının kinodelia açısından en önemli gelişmesi bir okurumuzun gönderdiği fotograflarla yeni bir köşenin fotograf köşesinin açılmış olması. bu ay Aras'ın Birinci Kişisel Fotograf Sergisi de kinodelia'da.

vertov'un bu ayki kinodelia'ya katkıları şöyle olacaktı: Post-Otistik Ekonomi Hareketi üzerine bir dosya, Monthly Review'den bir çeviri, ve Post-Otistik Ekonomi Hareketi üzerine bir yazı. ama bütün bu sayılanlar Windows'un gazabına uğradığı için sizlerle buluşamıyor.

kinodelia'ya katılmak ya da bizlerle işbirliğinde bulunmak isterseniz bize ulaşmak için çekinmeyin: kinodelia

anti-mai


kinodelia'da siz de yazın.
arama
güncelleme bildirimi için
e-posta adresinizi girin: